4 hengelle lisukkeena
Valmistusaika noin 15 min
Ainekset:
- noin 500 g tuoreita vihreitä papuja
- 4 rkl seesaminsiemeniä
- 4 kevätsipulia
- suolaa
Kastike:
- 1,5 rkl säilöttyä inkivääriä
- 4 rkl öljyä
- 1,5 rkl hunajaa
Ohje:
- Trimmaa pavuista päädyt pois ja leikkaa kahtia noin 5 cm mittaisiksi paloiksi. Keitä papuja 2-3 minuutin ajan, niin että ne jäävät rapeiksi ja vihreiksi. Laita pavut likoamaan hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy.
- Paahda sillä välin seesaminsiemeniä kuivalla pannulla kevyesti muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Varo polttamasta.
- Silppua kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Valmista kastike silppuamalla säilötty inkivääri pieneksi. Sekoita kulhossa inkivääri, öljy ja hunaja.
- Kokoa salaatti. Sekoita kulhossa keitetyt pavut, paahdetut seesaminsiemenet, pilkottu kevätsipuli ja kastike. Mausta reilulla ripauksella suolaa. Nauti lisukkeena aterialla!