Pavlova

1 iso pavlova (noin 8 annosta)

Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja tai maissitärkkelysjauhoja
(voisulaa voiteluun)

Täyte:
2 dl kermaa
2 rkl sokeria

noin 1 l tuoreita mansikoita ja vadelmia 

Kuumenna uuni 100 asteiseksi.
Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri vähän kerrallaan. Valkuaisvaahdon tulee olla kiinteää ja kiiltävää. (Jos kulhoa kallistaa tai kääntää ylösalaisin, valmis valkuaisvaahto pysyy paikallaan.) Lisää joukkoon myös valkoviinietikka, vaniljasokeri ja siivilöidyt perunajauhot tai maissitärkkelys. Vatkaa tasaiseksi.
Voitele leivinpaperin keskeltä ympyrän (halkaisijaltaan noin 20–25 cm) muotoinen alue. Levitä valmis marenkiseos paksuksi kerrokseksi ympyrän muotoon leivinpaperille ja muotoile lusikalla tai lastalla siihen pieniä huippuja. Paista uunin keskitasossa 1,5 tuntia, kunnes marenki on päältä rapeaa. Nosta jäähtymään.
Valmistele marengin jäähtyessä täytteet. Vatkaa kerma ja sokeri kermavaahdoksi. Voit pilkkoa mansikat tai jättää osan kokonaisiksi.
Kun marenki on jäähtynyt, levitä päälle kermavaahto. Koristele tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla. Nauti!

Vinkki! Pavlovan voi myös tehdä valmiista marengista ja täytteeksi voi lisätä myös esimerkiksi lemon curd -tahnaa.

< Takaisin